Over

Wie zijn wij?

De Tekstboetiek werd in 2017 opgericht door Tirza van Hengstum.

Tirza van Hengstum is communicatiespecialist en taalvirtuoos. Zij voltooide in 2011 haar opleiding Taal & Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Via het land van magazines en marketing PR voor merken en organisaties als NIVEA en HP, specialiseerde zij zich in zorg- en welzijnscommunicatie voor ziekenhuizen, huisartsen, woon- en zorgcentra, kennis- en onderzoeksinstituten en gemeenten.

‘Het verschil maken, dat is wat ik met mijn communicatieadvies, teksten en designs wil bewerkstelligen. In de gezondheidszorg zie ik veel kansen om beter en effectiever gebruik te maken van de expertise van een communicatiespecialist. Niet alleen richting de patiënt/cliënt/bewoner om ingewikkelde informatie te vereenvoudigen, maar ook richting collega’s om de samenwerking te versterken. Een goed doordachte en gevoelde strategie zorgt voor werkplezier, verbeterde communicatie en meer begrip voor elkaar.’

Waarom hebben we het dan over ‘wij’?

Tirza werkt samen met een flexibele schil van specialisten. De Tekstboetiek ontwikkelt in-house materialen, maar schakelt ook externe experts in voor specialistische vraagstukken. Zo kun je de communicatie voor jouw bedrijf of project volledig aan De Tekstboetiek overlaten! Dat is nog eens service.

Malou planteijdt

communicatieadviseur

Malou is een creatieve communicatieadviseur met ervaring in zorg en oog voor design.

Daphne Keislair

Journalist & Tekschrijver

Daphne is journalist, tekstschrijver en partner van het trainingsbureau How2Blog. 

Anneke de Kort

VA & Tekstschrijver

Anneke ondersteunt in tekstuele opdrachten, door interviews te notuleren en uit te werken. 

Nieuwsgierig geworden?

Benieuwd wat De Tekstboetiek voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op voor meer informatie en het plannen van een afspraak!